<< ابرِ ارغوانی >>

<< ابرِ ارغوانی >>

سلام؛عالی ترین صدای موسیقایی نزد پروردگار محسوب می شود,...*داریوش علیزاده*
<< ابرِ ارغوانی >>

<< ابرِ ارغوانی >>

سلام؛عالی ترین صدای موسیقایی نزد پروردگار محسوب می شود,...*داریوش علیزاده*

اسمایل پامادوری:-P

.....

....طبع گوجه فرنگی "سرد" است.بخاطر وجود ماده سولانین هیچگاه از گوجه فرنگی نارس استفاده نکنید.

(یعنی ترشی مخلوط موجود در بازارتناول نکنید)

در بازارهای محلی استان مان؛ فصل گوجه فرنگی-  میوه نارس گوجه (سبز و کال (مابهش میگیم کال پامادور-کال گوجه)  به وفور یافت می شود (جهت ترشی هفتابیجار)ولیکن درولایت مان (منظور همون محدوده  روستا ومنزل آقاجان مان است)به هیچ وجعع منن  وجوع مورد استفاده نبودونیست.اولین دفعه ای که (منظورتازه وارد خانواده اس)  زن دایی بزرگه جهت چاشنی باقلا قاتق خواستند ؛هفتابیجار درست نمایند ؛که ازما خواست ؛برایشان کال گوجه چیدن نماییم...ولیکن ما کنجکاوانه (!!) پرسش -سپس ها که پاسخ شنیدیم بگفتیم؛ما توی هفتابیجار خودگوجه رو می ریزیم ؛یعنی من دیدم خاله جان بزرگه ؛گوجه ها رو یکی یکی دست زد؛یه دونه اتتخاب کرد بعدشم ریخت توی هفتابیجار؛کال گوجه!نع. بگوببینم!؟خاله چه مدل ترشی درست میکنه!؟ خب!(آیکن کنارفرستادن چتری مزاحم)

اول بادمجون ها رو با پوست خرد میکنه ؛چهارتا بادمجون یک ونیم لیوان آب توش میریزه :تاآبپز شدن بادمجون ها میره...چند شاخه جعفری-چوچاق و پنج انگشتی -ترش واش-نعناع-خالواش-فلفل سبزمیچینه -میشوره-همراه دوچوبه سیرساتوری میکنه ؛میریزه تو ظرف شیشه ای...بعد سرد شدن بادمجون ها ؛آبغوره بهش اضافه میکنه؛بعد آبغوره به جای نمک ؛دَلاربهش اضافه میکنه؛دو دور همش که زد؛خودِ گوجه ی ریز ریز شده رو؛ میریزه توش-و نیم دور بهم که زد -میزاره تو یخچال تا نهارحاظربشه!

...,

یادگرفتیم که؛ترسیم کننده روح و زلال طبع وایضا جاذبه ی رفتار "حُسن خلق" است.یک عنوان برجسته در رفتار آدمی...واین گیرایی   حسن خلق  عجیج مجیدی ببوده است...

+ شده تا حالا ؟ درمواجهه بافردی پیش از هرسخنی تو ذهن تون ؛تبسم الرجال فی وجه اخیه حسنه (لبخند انسان به چهره برادر دینی اش حسنه است)وخنده رویی وبشاش بودن دیگران را دل جرأت می بخشد...تا بی هیچ هراسی  دل در دوستی و با شما بسپارند...و تبسم مبدا بسیاری از آشناییها و بسیاری غم ها و کدورتهاست..وآن گلخنده مسرت بر لبان آن دیگری بیافرینید ویادتان برود وخنده اش خونیست  اشک آمیز در ذهن تان پلی گون شود،……

 √تبسم بر چهره اخمو و ابروهای گره خورده و صورت در هم بسته ؛یقینا یک دریچه صمیمیت را خواهد گشود.(بعید میدونم بخابونن بیخ گوش...چون تبسمه ن تمسخر و پوزخند)

بعضی ها حضوری غم آفرین و برخی هم محضری غم زدا و گروهی لطف الهی اند و به قول سعدی علیه رحمه؛

گفته بودم چو بیایی غم دل با توبگویم/....یا به قول لسان الغیب؛سمن بویان ،غبار غم چو بنشینند بنشانند/پری رویان قرار از دل چو بستیزند بستانند...(اصن وابده بابا)

+شده تاحالا بچه ای بهتون لبخند بزنه!؟ شما چند اسماعیله بشین!؟ (لبخندبچه اخمو ها شکرخند تره)

√+وقتی ترشی رو آوردن سر سفره ؛بعد چشیدنش همه از خاله جان بزرگه تشکر کردن ؛خاله گفت ؛من درست نکردم که!معصوم درست کرد!:)

زن دایی بزرگه؛خوش لبخند عزیزمجیدی هستند:-*

√ چندوقت پیش؛خیلی اتفاقی یشمی زیرپای یکی ایست کرد تا عده ای رد شن مابین شون اوشون هم در حال رد شدن بودن....درهین گذر...؛دست شونو بردن سمت کلاه شون...همه متعجب ناک شدیم!!و ساعت ها درتفکر!! با این همه دلجه ؟

(مرسی از شفاف سازی مردشریف وایضا تشخیص چهره ن گاریش؛)

که یکی صادقانه اعتراف کرد؛سپس شنید؛واقعا تو دیوانه ای.دیوانه کله خراب.

بگذریم.

+شکر.الهی شکر؛بابت بعضی های متبسم....خدایا شکرت.

√ازاینکه ازاین شاخه به اون سرشاخه (طبق معمول) نوشتیم؛عذرخواهی نموده ولاکن به بزرگواری تان ببخشید.


 

نظرات 8 + ارسال نظر
minla سه‌شنبه 19 بهمن 1395 ساعت 22:43

:))))

عجب !!
مرسی بابت شفاف سازی! ذهنم آروم شد خواهر

فداتون بشم

جان خواهر

minla دوشنبه 18 بهمن 1395 ساعت 00:53

داوود منو ول نمیکنه دست کرده توی موهام و نمیره!!


باید کلا وبلاگ را تغییر کاربری بدین اگه سوالای منو بخاییم شفاف سازی کنیم

خب اخه کی به کی بود دوباره توی اون روز که باز یشمی خبرساز شد!!
اعتراف صادقانه اش به چه بود! اصلا اعتراف بود یا اطلاع رسانی!
و چرا فکر کرد باید اعتراف کنه!

اوففف کله هم مگه خراب میشه!!

نکنه کله منم خراب شده

بیجا کرده!!!پفیوز پدرسوخته
بهرجهت تغییر و...ما وایادی مان در جهت شفاف سازی باکی نداشته ولاکن مزد شفاف سازی دو برابر شل گازی ببوده است...
بله می گفتیم؛
کله خراب یک نوع اصتلاح هست در طایفه ما بسیاربسی کاربرد دارد.کله خراب دیوانه وقتی مابین آدمهای گذری با یکی شون چشم تو چشم میشه؛ناخودآگاه سر می جنبانه؛وطرف مقابل هم سلام و احترام ن ظامی...
مابقی هم مثل شما؛که اصلا چی به چیه!؟کی به کیه؟درجه ایشون نمی خوره معمولی بوده باشه....اصن چرا احترام کرد..
که اون گفت ؛من ناخواسته براش سرجنباندم و..کله خراب دیوانه ؛اگه فکر میکرد داری مسخره اش میکنی!؟؟با قپه هاش...
که بعد مردشریف گفت؛اون خودش آدم شناسه؛اگه اینوری هست که میگین فلانی هست و درفلان جا رئیس....احترام گذاشت!! چون رفتارسرجنبانده محترمانه بود؛شایدم فکر کرد یکی از همکارهاش هستی
نه.شما به کله مبارک تون دست نزنید.میزان میزان کارمیکنه

سلما یکشنبه 17 بهمن 1395 ساعت 12:01 http://againforme.blogsky.com

سلام باران خانم

چه توصیف هوس برانگیزی از ترشی دادی... فوری و فوتی...
چه زیبا همه جا رو می بینی...
وبلاگت حال و هوای گیلان رو برام زنده می کنه...
ممنون

سلام به روی بهتراز ماهتون
خیلی خوش اومدین عزیزم
ممنون ازلطفت ؛سلما بانو (آیکن تو چادراجی قایم شدن)
√این ترشی ماندگاری زیادی نداره؛ فوری فوتی هم تناول میشه

ارغوان یکشنبه 17 بهمن 1395 ساعت 01:33

ببخشید برای اصلاحی که به کار بردم.

اختیار دارید
من ذهنم رفت پی اون مطلب پسر عمو بزرگه مامان جان؛که کجا من نمیدونم...جنین انسان رو میخورن
وای ببخشید من

minla شنبه 16 بهمن 1395 ساعت 22:57

به به ترشی اوووومممم...

منم یادمه یه بار خونه همسایه مامانجان بودم خواستم گوجه نرسیده بچینم و بخورم. بچه بودم فکر میکردم مزه آلوچه بده. گفتن سمی و نخور!

من دیگه سوال نمیپرسم!
شما همچنان پست مبهم و مه آلود و علامت سوال قرمز و گیجول کننده و ابهام برانکیز و اینا بزار

من که نمیتونم همش بچه پررو باشم! مامانم نمیذاره !

آفرین.هیچ وقت نخورشون.
مه آلود! تا حالا سرتونو توی مه فرو بردین نم ورطوبت

چه بد!!من عاشق بچه های پر سوال هستم؛واصلا در نظرم پررو نیستن!
سوال رو ببایستی پرسید و رفع مبهمی نمود
علامت سوال ؟از نوعه قرمزش
اصن تو چرا بوی داوود گرفته ای

ارغوان شنبه 16 بهمن 1395 ساعت 21:52

ما استفاده نمیکنیم. اما دلیل خاصی هم نداریم. مثل استفاده نکردنمون از گوجه سبز در غذا مثلا.
وقتی فکر می کنم می بینم که کلا از خیلی محصولات در مراحل مختلف رشدشون؛ شکوفه ایی گلی جنینی و میوه ایی استفاده می شه ازشون. همه ش هم خوشمزه ست. مثلا حتی جنینهای دونه ها خیلی مفیده که همون اول سبز می شن و جوونه می زنن.
یا چاقاله بادوم یا گردوی سبز و ....

گردوی سبز خوشمزه اس؛همین گردوی خشک رو بیست و چاغار (دادا میگفت )ساعت بزارید تو آب..ترد میشه...انگار همین الان از درخت چیدین
گوجه سبز توی قرمه سبزی ؛طعم بینظیری داره
جنینهای...دلم ریش شد

ارغوان شنبه 16 بهمن 1395 ساعت 19:57

خوبه که اینهمه ساده و قشنگ توضیح عذا و ترشی و مربا و شیرینی و حلوا و .... می دید
من حس می کنم اگه بخوام توضیح بدم خیلی کار می بره ازم چون خیلی توضیح می دم.
خوب حالا شما کلا از گوجه فرنگی سبز استفاده نمی کنید به دلیل اینکه کلا استفاده نمی کنید چون خوشتون نمیاد یا به دلیل اینکه فکر می کنید مضر باشه؟

از وقتی یادمه ؛میگفتن کال گوجه سم ی هست..استفاده نکنید...
حالا دقیق نپرسیدم که اجی جان ؟چه کسی بهتون گفته بود استفاده نکنید!؟یعنی قدیم دکتر اینا نبود! طب سنتی...کسی بهشون گفته!!؟ندانم.فقط میدونم استفاده نمی کردن و نمی کنن...منتهی روستای پدر جان اینا...استفاده میکنند...
فاصله دو روستا یک ربع هم نمیشه.اما تفاوت ها هست.
مگه شما استفاده میکنید؟

ارغوان شنبه 16 بهمن 1395 ساعت 19:57

خوبه که اینهمه ساده و قشنگ توضیح عذا و ترشی و مربا و شیرینی و حلوا و .... می دید
من حس می کنم اگه بخوام توضیح بدم خیلی کار می بره ازم چون خیلی توضیح می دم.
خوب حالا شما کلا از گوجه فرنگی سبز استفاده نمی کنید به دلیل اینکه کلا استفاده نمی کنید چون خوشتون نمیاد یا به دلیل اینکه فکر می کنید مضر باشه؟

خجالت مون ندین لطفا میرم تو چادرخاله جان قایم میشم ...
عزیزمید ارغوان بانو
نرمایید بانو....شما و لحن نوشتن تونو دوست دارم یقینا توضیح هم چونانید

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد