<< ابرِ ارغوانی >>

<< ابرِ ارغوانی >>

سلام؛عالی ترین صدای موسیقایی نزد پروردگار محسوب می شود,...*داریوش علیزاده*
<< ابرِ ارغوانی >>

<< ابرِ ارغوانی >>

سلام؛عالی ترین صدای موسیقایی نزد پروردگار محسوب می شود,...*داریوش علیزاده*

سیرترشی ؛ازهفت سال گذشته!

....

....مخصوص پلوکباب ؛)

.....

حبه سیرها رو بعد ازاین که پدر جان زمین رو شخم زدن ؛دونه دونه به فاصله ی 15سانتی متر کاشتم. به اذن الله  سبز شدن و بزرگ شدن و...فصل برداشت ؛اواسط خرداد ماه رسید؛بحمدالله محصول اون سال بقدری بود که من پنج شیشه بزرگ و ایضا همین شیشه ؛سیرترشی گذاشتم.

پوسته ها لایه لایه ی سیر رو تمیز که کردیم میزاریم توی سینی وبعد جایی که نه آفتاب باشه نه سایه؛که سیرها با ملایمت تقریبا خشک بشن (مابه همچین جایی میگیم ؛نه کورنه سایه؛به چشم های نیمه بازهم میگیم؛مثلا بچه ای که خودشو  خوابزده نشون میده؛چشاش چطوریه؟همون جوری:) بعد خشک شدن می چینیم تو شیشه و مقداری نمک همراه سرکه اضافه میکنیم؛بعد حدود یک ماه گوشه ای که حواسمون باشه میزاریم ؛جهت جزر سرکه ؛که اگه به موقع بهش اضافه نشه؛عطربوی سیرترشی یک دست و نفس گیر نمیشه...بعد یک ماه میزاریمش تاریک ترین و خنک ترین گوشه کابینت....حدود شش ای هفت ماه بعد قابل استفاده اس...منتهی  سیرترشی ترد هست(ما به ترد میگیم ؛کرچ ) اگه همونطور بمونه سال ها بعد نرم تر میشه...اما شکل وظاهرشو از دست نمیده ؛...

+توش آلبالو و زرشک  وخرما ؛هم میریزن؛جهت تغییر رنگ و...منتهی اصالت سیرترشی اینه که ؛خودش بمونه و هفت ساله بش..نه این که عطار بگه!!

+سیر؛ تقویت  کننده حافظه وایضا عضله ها..هنگام تناول غذاهای سنگین در کنار آن سیر فراموش نشود (جهت حضم غذا) ترشی چندساله سیر در درمان فراموشی- در مفاصل -درد سیاتیک -ناراحتی معده -گلودرد و نقرس مفید است (پشت بندش چندبرگ نعناع جهت بوی سیر تناول نمایید )

√زیاده روی در خوردن سیر ؛باعث ضعف دید و سردرد می شود(مثل پسر کوچیکه خان دایی؛گویا هفته ی گذشته خونه آقاجان بسی زیاده روی..نهایتا دکترلازم شد!)

نظرات 6 + ارسال نظر
اسماعیل بابایی سه‌شنبه 1 خرداد 1397 ساعت 19:31 http://www.fala.blogsky.com

گفتنی ها رو گفتیم!
ممنون از شما.

خنده دار بود

خواهش میکنم؛شیمی فیدا

غریبانه سه‌شنبه 19 بهمن 1395 ساعت 08:55

بعضی وقتا مجبورم خخخ
خیلی بد بوعه

این خخخ یعنی چی؟
بهارکوچولوام

مترسنج دوشنبه 18 بهمن 1395 ساعت 21:40 http://dar300metri.blogsky.com/

آدم هوس میوفته تو این دنیای صنعتی همه چیزو رها کنه بره دنبال کشاورزی و صفا و ...
بیخود نیس خدا توصیف بهشت رو همیشه اینجوری برامون توضیح داده... همیشه از سبزی و خرمی و باغ و جویبار و آب و...
سبز باشین

این هوسی که لحاظ فرمودین؛ گنجینه هوسی ست...
ولی برای ما جوردیگه توصیف وتوضیح داده؛ یقینا شما ثانثور شده اش رو خوندین : چون اصلنم سه نقطه نداره

سلامت همه آفاق در سلامت وسبزی شما؛آقای مترسنج

غریبانه دوشنبه 18 بهمن 1395 ساعت 08:57

دیروز دخترم سیرترشی خورد تا شب نزاشتم بیاد کنارم ...میخاستم خفش کنم

آخی ؛نوش جونش تو هوای سرد مزه داره هااا
توکه اینقدز خشن نبودی!؟

minla دوشنبه 18 بهمن 1395 ساعت 00:43

وااای سیر ترشی !

یعنی کی میتونه جلوش دووم بیاره . فک کن غذا ماهی یا دم پختی باشه اصن سیر نباشه مگه میشه.

ولی حتمن سیرترشی که خودتون از ابتدای ابتداش رو درست کرده باشی حتمن یه مزه دیگه میده!

چه خوب بود یه روز در هفته رو روز سیرترشی میذاشتن. بعد اون روز همه باید با ناهارشون سیرترشی میخورن که کسی اذیت نشه و بقیه دلواپس بوش نباشن. ممکن بود کار منم به بیمارستان کشیده بشه!!

شما لطف دارین
چه خوب که شماهم جزء سیردوستان هستید
ولاکن تامیتوانید جهت ترمیم عضله سیرمصارف نمایید
عههه؛روزجهانی سیرترشی هم خوب ها
چرا اذیت!؟برگ نعناع و برگ کاهو..دارچین...آدامس اوکالیپ پفیوزتناول
که اینجوری!!!!!کارتون به بیمارستان....ای کاش کناربچه ها میبودین؛کل کل سر سفره؛جهت مصرف سیر ترشی...هی خان دایی تشر میزد؛نخورین لامصبا...خفه شدیم

ارغوان یکشنبه 17 بهمن 1395 ساعت 19:14

خیلی خوشمزه ست وقتی خودت درست کرده باشی! و چقدر خوشمزه ترتره وقتی خودت با دستهای خودت دونه دونه تو خاک گذاشتیشون و روشون رو با خاک آروم و با احتیاط پوشونده باشی و بعد ابیاری و انتظار و دیدن جوونه هاش و رشدش و برداشتش و خشک کردنش و ترشی درست کردنش! یعنی این همه با برکت !!!
دستتون درد نکنه
من هم از همون مدلی با سرکه سیب و تمرهندی کمی جوشوندن درست می کنم مادر جان خیلی خوشمزهززززززززه س. یعنی اب می شه تو دهن پوستش هم عالی می شه. همینجور می مکیش تا همه مزه سرکه و سیرش جذب بشه. عالی عالی! حالا برای من چهار پنج ساله شده فکر کنم.
دفعه بعد تاریخ می ذارم ان شاءالله.
عکسها خیلی خوشمزه ن

دارم فکر می کنم اگه صدا تونو بشنوم چه ته لهجه ای بایستی داشته باشین ؛شقایق گون
ارغوان دخترم اگر میشد صدا را دید...چه گلهایی که از باغ صدای تو....به هرآواز میشد چید....
دست شما درد نکنه ؛که برام تمام مراحل شو دقیق نوشتین
جان دل مادرجان اگه شما میفرمایین خوشمزهزززززززه اس یقینا هست خصوصا بادستان شما و ترشی خونگی ارغوان دخت عزیزم
گفتین "یعنی آب میشه تو دهن" یعنی حرفه ای سیرترشی خور هستینا
ماشاء الله ماشاءالله....ارغوان عزیزم کیف کردم.
ان شاء الله به سلامتی و تندرستی مصرف کنید
تصاویر خوشمزه ای عجیج مجیدیه حمیده شده

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد