<< ابرِ ارغوانی >>

<< ابرِ ارغوانی >>

سلام؛عالی ترین صدای موسیقایی نزد پروردگار محسوب می شود,...*داریوش علیزاده*
<< ابرِ ارغوانی >>

<< ابرِ ارغوانی >>

سلام؛عالی ترین صدای موسیقایی نزد پروردگار محسوب می شود,...*داریوش علیزاده*

هوا میّان تی بو دره؛واگوده چوم!*

.....

           

.....


   نگا نگا..لپ توپولو خانه کنج کاوُ..ببینین!:-*

 (عکس از دایی جان کوچیکه )

√رنگ و طرح چادرشب شون... B-)


....

                                        

.....


...... پنیر"سیا مزگی "رنده شده.

......کته پلو.

اکثر بچه ها و بزگترهای غیرگیلانی میگن ؛پنیر تام وجری ،بعضی ها میگن،پنیر موش و دوربه (گربه) ؛ بله.خب!شباهت بین شون خیلی زیاده...پنیر رنده شده ی سیامزگی همراه کته پلو (دوساعت بعد شستن برنج توی قابلمه قد یک بند انگشت اشاره!مگه بند ها باهم فرق میکنن!؟قد یک بند انگشت ببایستی روی برنج ها آب بمونه...زیر اجاق روشن کنید و مقدارمناسب نمک و خیلی ملایم هم بزنید...که البته قبل تبخیر آب دو تا سه بار هم زدن ملایم با فواصل رو ادامه بدید..شکل تصویر که شد هم زدن موقوف شعله متناسب!تا دم بکشه...اون سوراخ های روی پلو  زتبخیر یک بند انگشت آب هست...)بله.پنیر رنده شده و کته پلو -همراه بوته سیر و باقالی مازندرانی ازنوعه خام...حوالی ساعت نه و نیم هرروز ؛بر سر سفره کشاورزانی که مشغول کار در برنجزارها هستن و کارگر روزمزد دارن ببوده هست..البته بعضی هاشان دوست دارن تخم مرغ پخته شده همراه  گوجه وخیار - باقالی پخته شده باشه..(بستگی به طبع شون داره)

بله.خانم خونه _یا دخترخونه -یا عروس خونه -یا یکی ازبچه ها-نوه ها...میره کنار برنجزار رو صدا میزنه

"قِیناهار حاظره " یا دودست اشاره بردهان..(دس شوب).یک سوت بلند و...باقی قضایا 

دس شوب =صدای سوت(انصافا مرد شریف خیلی قشنگ سوت میزنه...سوت بزن بازرس سوت بزن؛)

بعد صبحانه  و قبل ناهار ؛ میشه قیناهار.عین خواب قیلوله (در فرهنگ معین پیش از ظهره؛)

کجابودیم؟ما پشت درخت می موندیم (منو خاله جان کوچیکه) خاله دس شوب میزد؛کارگرها برمیگشتن ؛مردشریف دس تکان میداد...که خاله جان گفت؛تو چرا یاد نمی گیری؟یک روز کامل و پس از تمرین ها..مردشریف دس شوب بلد شد؛ (که میگفتن خاهرملک فارق هم میشنوه..(آقاجان وشوهرخاله اش میگفتن)...

یعنی عملا خاله جان رو بازنشست نمودن و با خیال راحت..دس شوب میزدنB-)

اوه!سوت بزن بازرس!سوت بزن(؛)

کجابودیم؟سفره قیناهارجمع می شد..در تدارک ناهار.(البته اکثرا ها خورشت ها درحال قل زدن بودن)..عموما ناهارها ؛پلو خورشت هست..مرغ ترش درست میکنن..اگه هوا ابری و خنک باشه..فسنجان...قرمه سبزی..قیمه  و.پیازقاتق..سیرقلیه..شامی ریزه...

اما قیناهار همینه.(شنیدم بعضی جاها روی پیتزا ازهمین پنیر ها می ریزن)

دیگه دیگه؛

تخم مرغ -پنیرسیامیزگی-کمی روغن؛پنیربیج=پنیربرشته.

روغن اضافه ی  تابه..سپس تخم مرغ شکسته میشه و هم زده میشه..سپس ها؛دوقاشق پنیر رنده شده سیامزگی پاچیده میشه روی تخم مرغ ها تابرشته بشه و پنیربیج حاضر که شد..اکثرا با کته پلو..پیاز چه یا پیاز لوشان  تناول میشه..خیلی کم پیش اومده با نون و دوغ و...مصرف بکنن...

کجا بودیم؟ما داشتیم کارتن تام وجری پفیوژ عجیج مجیدی میدیدیم و دوقاشق از اون پنیرهای رنده شده هم پاچیده بر پلوی داغ نمودیمو.!!اصن شما کجا بودی!:-P


دریاچان دس شوب

کشه کشه قوران خانئن 

پرا دنئه 

ترجمه هایکو گیلکی!؛

سوت دریا چه ها 

آغوش آغوش پروانه 

پر می دهد.


*هوا از بوی تو آکنده است /چشمان گشوده.

نظرات 4 + ارسال نظر
mhshd.shk جمعه 8 اردیبهشت 1396 ساعت 19:54 http:// http://mhshdshk.blogfa.com

سلام عزیزم عنوان یعنی چی؟شما کجایی هستی؟به وب منم بیاین.منتظرم

علیکم سلام عزیزم
( عنوان هایکوی گیلکی هست ،یعنی؛هوا از بوی تو آکنده است /با چشمان گشوده.من گیلانی هستم.چشم.خدمت میرسیم) شما هم خیلی خوش اومدین

ارغوان پنج‌شنبه 7 اردیبهشت 1396 ساعت 21:21

خوب یعنی پنیر رنده شده رو کی به برنج اضافه می کنیم؟ ها متوجه نشدم! حین جوشیدن برنج یا بعد از اینکه انگونه سوراخهای هوا در کن در سطحش پدیدار بشد و دستور دادید دیگه هم زدن موقوف؟! لطفا توضیحات بیشتر و کاملتر و روشنتر برای بنده بفرمایید. بعد این پنیر چه مدلیه؟ پنیر شیر گاو بید یا گوسفند یا بز؟ کدام نوع بید؟ یا ازهمین پنیر پیتزاها بید؟

عذرمخوام
کته پلو که دم کشید.می کشن تو دیس؛میبرن سر سفره -هرکسی هرچقدر دوست داشت..پنیر رنده شده می پاچه روی پلوهایی که تو بشقابش هست..(یعنی سر سفره اضافه میشه).بعضی ها با دست می خورن بعضی هم قاشق.پلو رو میگشن تو بشقاب بعد پنیر بعد سیر بعد باقالی.(قبل اینا چای تلخ می خورن)
پنیر سیاهمزگی یکی از سوغاتی های استان گیلان هست؛که در روستای سیاهمزگی از توابع شهرستان شفت استان گیلان تولید میشود ولیکن به گفته برخی ها...می توان با پنیر های فرانسه (طعم ومزه)رقابت کند و پیروز شود
پنیر سیاهمزگی از شیر تازه گوسفند بدون گرفتن خامه ی شیر توسط زنان تهیه می شود!
من این نوع پنیر رو پاچیدم روی قارچ سرخ شده...شاهکارشده بود
ببخشید ارغوان دخترم...ننه بلد نیست خوب توضیح بگه

دوات سه‌شنبه 5 اردیبهشت 1396 ساعت 19:44 http://davaat.in

عنوان رو نفهمیدم . ولی دهانم اب افتاد یاد پنیر تبریز افتادم ..

واگوده چوم؛چشمان گشوده.چشمان باز
حالا میگه؛هوا از بوی تو آکنده است. یعنی درحین استشمام شنیدن بو هی چشماش از شعف بازتر میشه و ذوق زده استشمام میکنه...(معمولا از ذوق چشاشونو میبندن مثل این آیکن راضی...که ایشون گفتن؛باچشمان گشوده!)
عنوان ربطی به پست نداشت؛بابت عطر اقاقیاست.به قول خانم فروغ؛عطرسوزان اقاقی ها...
.
عذرمی خوام.

ماه بانو سه‌شنبه 5 اردیبهشت 1396 ساعت 19:19

اره خیلی شبیه
من اصلا ندوست میینم حالم بد میشه اه اه


ببخشید حالتون بد شد

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد