X
تبلیغات
رایتل
چهارشنبه 7 تیر 1396
توسط: Madar Baran

-->

.....,

.......

......

.......

......

....گلهای خال واش=کوت کوتی؛از خانواده پونه سانان و آی معطر سانان ببوده است...

.....

فلفل سبز گیلان نسبت به فلفل سایر مناطق...ریزتر و شیرین تر است. ولیکن فلفل سبز ولایت ما در دیگر نقاط کشور خصوصا طهران طرفداران بسیاری دارد.

درکه ولایت ما؛ فلفل سبزشیرین به صورت خام همرا غذا تناول..و با اون نوعه فلفل سبزه -یکم تندش  هفتابیجار درست میشه..(تصویر دوم گل فلفل سبز)

گیلان مرطوب و پر رطوبت و درد های رماتیسمی غیر قابل انکاره..القصه  کارکردن در گل ولای های برنجزارها...ازاین جهت تناول فلفل سبز حکم مسکن برای چونان درد های مفاصلی  و عصبی...ببوده است.ولاکن علاوه بردن چندین مشت فلفل سبز جزءسوغات درون فامیلی است ...ولاکن سوغات فیلفیلی؛  محرک اشتها وتسکین دهنده دردهای فامیل و دوستان و آشنایان و وابستگان...ببوده (؛)

در گویش گیلکی فیلفیل همان فلفل است.که  خیلی خودمونی ترش ؛فیلفیل ی تلفظ می شود

 تی زبان سبزفیلفیل ی مانه...یعنی طوطی شکرسخن ؛مسکن احوال و اشتها آور ببوده.،،(؛)

.....

اوشون گل سیر هست.(گل پیاز.گل سیر.خدایا شکرت)که خیلی بامزه ی ترد کم عطربو تراز خود سیره..

.....که گلهای سیر رو همراه سبزی قاتق با کته پلوی هاشمی  تناول می نمایند..(البته مخلفات دیگری هم سر سفره یافت میشود:منتهی مراتب کته پلو سبزی قاتق و سیر چوبه ها؛مثل آلپرا...دیازپام ببوده(؛)

√ بحمدالله که ؛

باخبر از نو شدن اندر بقا

هستید.

نظرات (9)
نیلگون
دوشنبه 12 تیر 1396 ساعت 08:19
وای که من چقدر عاااااشق فلفل سبزم و البته غذاهای خوشمزه ی شمالی
پاسخ:
نوش جون تون؛نیلگون بانوی عزیزجانم
طیبه
شنبه 10 تیر 1396 ساعت 12:44
دلمان شمال خواست
ضمنا هیچی آلپرازولام لامصب نمیشه
پاسخ:
فدای دل تان بانون
آلپرازولام لامصب ؛خوشرنگه
ارغوان
شنبه 10 تیر 1396 ساعت 03:46
مثل همیشه شرح آشپزی غذای مورد نظر رو خیلی خوشمزه بیان کردید مادر جان دلمان خیلی آب افتاد چون گرسنه ببودم و برای شام عدس پلو با پیاز داغ و خرما دارم که باید الان بروم سراغش چون حسابی گرسنه تر شدم البته به غذای شش ساعته شما نمی رسد می دانم
پاسخ:
هوم! عدس پلو با پیاز داغ و خرما...(<-عاشقشه که )
نوش جونتون.عزیز دل م
یقینا خیلی هم عالیه. چون عدس پلو نیازی به شش ساعت نداره
دلم براتون تنگ شده بود
انتخاب هایم مرا به اینجا رساند
جمعه 9 تیر 1396 ساعت 09:45
وای عزیزم مرسی برای توضیح کاملی که دادی
نوش جان
پاسخ:
شیمی فدا ؛سین بانو جان
بوس بوس
خانم توت فرنگی
جمعه 9 تیر 1396 ساعت 00:49
خیلی قشنگ عکس ها باید عکاس میشدی
پاسخ:
یقینا یه حکمتی درش بود ؛که نشدم.
خدایاشکرت
ممنون ز لطفت خانم توت فرنگی نازنین م
فتانه
پنج‌شنبه 8 تیر 1396 ساعت 18:58
سلام باران جان...
من قبلنا اومده بودم تو وبلاگت...اما نظر واست نزاشته بودم...
عکساتو که دیدم یادم اومد...
پاسخ:
سلام به روی بهتر از ماهتون (جون تون بی بلا عزیزم)
خیلی خیلی خوش اومده بودین و خیلی خیلی خوش اومدین
انتخاب هایم مرا به اینجا رساند
پنج‌شنبه 8 تیر 1396 ساعت 12:36
سلام عزیز دل
این عکس آخری رو میشه بیشتر توضیح بدی
چطور پخت میشه؟؟
پاسخ:
علیکم سلااام عزیز دل انگیزم
گوشت گوسفندی و لوبیا چشم بلبلی همراه نمک و زرد چوبه و یه نصفه پیاز ؛تو دیگ مناسب پخته میشه(من هفت و نیم رو اجاق گاز میزارم...که ریز جوش بخوره)که چهار ساعت بعد سبزیه قرمه سبزی رو به مقدار لازم اضافه میکنم...که ریز جوش بخوره و در حین جا افتادن؛ بادمجون سرخ شده و گوجه نصفه سرخ شده ها رو به ترتیب اضافه و سپس مقدارکمی فلفل سیا می پاچین روی همه ی مواد و در قابلمه رو نیمه باز میزارید...که قل قل ریز ریز بخوره...حدودساعت دو ربع سبزی قاتق مورد نظر آماده اس...همین که اجاق خاموش شد ؛دوقاشق آبلیمو می پاچین و
در قابلمه رو کیپ میکنین...تا پلو دم بکشه و مخلفات سفره چیده بشه...آبلیموهه کارخودشو کرده...یعنی عطربوی گوشت گوسپند مقدارقابل توجه هی خفیف شده و خاطر مبارک تون جمع؛که سیبیل مبارک تون اصلا وابدا عطربوی گوشت رو نمی گیره...
√تو ذهن تون یه بشقاب پلو مقداری قاتق روش ؛یک قاشق روغن زیتون خوشرعطر بو..با سالاد شیرازی نعناع خشک دارو مثبت دلار...
گلنار
پنج‌شنبه 8 تیر 1396 ساعت 12:12
عکسهات دل آدمو باز میکنه.
از زندگی لذت ببر، اینجا هوا ۵۲درجه به بالاست.
پاسخ:
فدای دل تون؛گلنار بانو جون
چشم.خدایا شکرت.
52درجه به بالاااااا یعنی خرما پزون
اینجا دور ور بیست هشت الی سی درجه اس...همراه باد ملایم ؛که پرده ی پنجره ی شرقی...گاه گاهی تانگو و گاهی برک وگاهی بندری..
نجف
پنج‌شنبه 8 تیر 1396 ساعت 11:10
سلام
بسیار زیبا و جالب
خوشحا ل میشم به ما هم سر بزنید
پاسخ:
علیکم سلام
ممنون.لطف دارین شما
ان شاء الله خدمت میرسیم
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
نام :
پست الکترونیک :
وب/وبلاگ :
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد