.....
......ولش گول=گل تمشک
......ولش=تمشک
..... تورش انار=انارترش
...........مش حسن گاو، خومام رود کنار چرسن دره=گاو مش حسن در کنارخمام رود چرا می کند.
......خان عموبجار =برنجزار خان عمو(درهر زاویه خونه ی نوه مش رمضون قابل مشاهده اس؛)
....باغ مکابج=بلال توی باغ.
.....ماکابج بیجی والور سر=پختن بلال روی چراغ نفتی
(والور=کلمه فرانسوی ست ؛ارزش،اهمیت،و نام تجاری نوعی چراغ خوراک پزی ؛نفت سوزدارای فتیله ؛که انصافا غذا پزی روی چونان چراغی علاوه بر کیف ناک.بودنش...کیفیت وطعم ومزه غذا...بینظیر وشاهکار ببوده است.ولاکن گمان می نماییم منظور خانم فروغ ؛از چراغ و دریچه آن ست که؛می خواستن روی چراغ غذا تهیه کنن و ازدریچه بیرون رو نماشا نمایند(نسیم تناول نمایند)...چرا؟ازبرای آن که خیلی طول میکشه تا غذا روی چراغ جا بیفته و...اونجوری ها،هم نیست که؛غذا روی چراغ بمونه و بری پی کارهای دیگه برسین....اول کارهای دیگه(مثل مرتب مردن و اتوکشی و...)...بعد غذا روی چراغ ودر یک متری دریچه...
که در یک متری دریچه؛ یک چارپایه لازمید که منظره نماشا بنمایید.واوووو... گله کوسپندان و دیرینگ دیرینگ زنگوله به گردن آویخته شان...وآن اسب رها شده در مرتع؛ چهار کشکرت روی کاج؛خرس قهوه ای مشغول ماهی گیری.(خرسه رفته بودولش بخوره...پاش تمش رفت؛ای بابا!!!تمش همون تیغ تمشک هست دیگه؛آدم دوس داره کف پاشو قلقلک ناک نمایه)..که وقتی دستشو فرو میکنه تو آب رود خونه...قطره های پخش پلا توی هوا....وه چه تماشایی
؛...اوه..حواستون کجاست!؟غذا رو هم بزنید (یک ساعت و نیم دیگه..مونده تا سبزی قاتق جابیفته؛)ولی ولی ولی(واویشکای طباخی مش ولی حرف نداره) عدسی و آبگوشت و کته پلو ایضا فسنجان و پختن مرغ و...سرخ کردن پیاز و...هرآنچه که فکر کنید...روی والورپزیدن... طعم ومزه اش بینظیر بوتویی ست.
ممنون دوست من
خیلی مخلصیم؛بانو جان


وااای اون خرسه واقعیه؟؟؟؟؟؟
آدم خور نیست؟؟؟؟؟
عاشق عکساتم...
چقدرم با کیفیت هستن باران جون.....
میگم خونه مش رمضون بسی سفید و زیباست...ماکه حال میکنیم باهاش...
باید سعی کنم تو وبت نیام....آخه خیلی غذاهات خوشمزن....
بوی خوبی هم دارن !!!!
اون خرس از نت برداشته شده...






هنو اساس کشی نکردن 


چرا،چرا....آدم خوره و یه مشت تمشک دسرشه
.
.
.
ممنون.ممنونم. نظرلطف شماست....فرانک بانو جانم
آره...خونه ی نوه مش رمضون بسی سفید و زیباست....مبارک شون باشه...
مرسی از شما و شامه مبارک تون...
قربون شما بشم...





مرسی باران عزیزم...
ایشاالله همیشه سالم و سلامت باشی عزیزم
خدانکنه.زنده سلامت بمانی عزیز دل م




مچکرم...وهمچنین شما عزیز دل م
سلام باران جانم به به انار مگه الانم فصلش هست؟ تو شر ما پیدا نمیشه که
سلام به روی ماهتون؛جون تون بی بلاااا





اواخر شهریور میشه چید...که اگه بزاریم اواسط مهر بچینیم...سرخ و آبداره...که رب انارش حرف نداره...
شهر شما عوضش خانونم توت فرنگی داره
وای مرسی عزیزم...




اره از این قورمه سبزی های لیمو عمانی هست...
واوووو..ازاون قرمه های لیموعمانی...دار...




خان عمو اینا همش توی کمد(دولاب =کمد زیر پنجره) داشتن...که ما میرفتیم خونشون...بابت عطربویی که توی کمد...میرفتیم توش و..بشقابهای ملامین از اون لیلی مجنون دار ها رو نماشامی نمودیم و تنفس عمیق....اوه..درکمد بازشد و دست زن مو از بغل گوش مون ماست خوری ورداشت...
بگذریم؛
فدا مدای شما و قرمه ی عمانی پفیوز دارتون
به روی چشم عزیزم






خیلی مچکرم برای توضیحات عالیتون... عزیز دلم
نوش جونتون باران عزیزم... بجای ما هم میل بفرمایید
ما قورمه سبزیمون توش بادمجونو گوجه اینا نداره... ولی فک کنم امتحان کردنش خوب باشه... یبار باید درست کنم...
چشم تون بی بلا نازنین گل







خواهش می شود...
جسارتا اگه دلتون خواست امتحان کنید...دوساعت بعد اینکه سبزی قرمه ای رو به لوبیا و گوشت پخت شده اضافه نمودین...بادمجون های سرخ شده...سپس گوجه نصفه سرخ شده رو اضافه کنید...باشعله ملایم..بگذارید یک و نیم ساعت ریز جوش بخوره...
نکنه قرمه سبز یتون از نوعه لیموعمانی پفیوژداره
وووییییییی...
چه پستی




خیلی خوشمزه س... ولش و انار ترش و بلال....
اجازه... یه سوال:
اسم غذا سبزی قاتقه؟
توش چی داره؟ خورشته؟! یا خودش یه غذای کامله بدون پلو و اینا!!!
عزیزمید صبیره بانو










یه سوال!؟شما هزارتا بپرس عزیزم
سبزی قاتق همون قرمه سبزی هست.سبزی قرمه ای شامل؛جعفری-شنبلیه-گشنیز-تره.
همراه گوجه نصفه و بادمجون سرخ شده(گاهی آبغوره گاهی آبلیمو...گاهی هردو به مقدار مساوی اضافه می کنیم) کته پلو داره دم میکشه.سالاد شیرازی و ماست بورانی و زیتون باقلی و مازندرانی و دوغ ملس پر نعناع... مخلفات بحساب میان...
البته فلفل دلمه و ترب محلی هم هست...اصن چند چوبه سیر باهاش...شاهکارتره
صبیره خانم جان ؟!بفرمایید ناهار بلامیسر