<< ابرِ ارغوانی >>

<< ابرِ ارغوانی >>

سلام؛عالی ترین صدای موسیقایی نزد پروردگار محسوب می شود,...*داریوش علیزاده*
<< ابرِ ارغوانی >>

<< ابرِ ارغوانی >>

سلام؛عالی ترین صدای موسیقایی نزد پروردگار محسوب می شود,...*داریوش علیزاده*

عذرخواهی و ادامه ی مطلب.

.....

..خیلی عذرمی خوام بابت تصاویر ادامه ی مطلب.آن هم در(  رمضان کریم).ولیکن چاره ای جز این نبود چرا که  هم اکنون زمان ،زمانی مناسب ببوده .القصه تمامی تصاویر ادامه مطلبی آرشیوی از نوعه خرداد نود پنجی ببوده.که از بیستم خرداد الی تا پایان..

...... حضور مبارک آلوچه(واخر خرداد).ما رب آلوچه-خولی خمس-هالی خمس-آلوچه خمس پزیدن نمودیم. اما چه کنیم که کاری پیش آمد و نشد که ؛در زمان مناسب تصویرها را بگذاریم.ولاکن بعد زمان مناسب هم فایده ای نداشت که؛ چون آلوچه ها تمام شده بود و در بازار هم لا موجود ببوده بود....

......خولی دار=درخت آلوچه

......به قول دادا:آلوچه های در حال شنا:|

....آلوچه های شسته ومنتقل شده در ظرف مناسب سپس یک پارچ ونیم آب روی آلوچه ها خالی کنید و شعله ملایم اجاق را انتخاب نمایید ؛سپسها بروید به دیگر کارهایی که دارید برسید؛مثل واکس زدن-اتو زدن-ملحفه های شسته روی بند رخت پهن کردن،……الی ماشاء الله...منتهی حواستون به دیگه  باشه..که سر نره. 

........هوم!آلوچه ها به آن مرحله که رسیدن ؛اجاق خاموش میشود. که خنک بشود ،زسافی بگذرد.که هسته ها جدا شوند....

........خب!ما از اهل منزل پرسیدیم؛که خولی خمس با هسته دوس دارید ؟یا بی هسته!؟که مجموع آرا با هسته بود!!

.......خولی خمس حاظر شده(البته پس از دوازده ساعت ریز جوش خوردن...)

......,

√ که نهایتا از بیست کیلو آلوچه ؛حدود پنج کیلو رب به دست اومده. که ما خولی خمس رو حتما توی شیشه و در یخچال نگهداری میکنیم.  القصه، خرداد ماه سال قبل ؛سه تا از اون قابلمه ی پر ز آلوچه پزیدن نمودیم.جهت مصرف در زمستان. که نشون ب اون نشونی که برف اومده بود؛رب آلوچه گذاشتیم بقل دست آبگوشت-باقلی پخته -باقلا قاتق.که چی؟ که زمان جیک جیک مستونی..فکر زمستون ببودیم..؛)

√ بچه ها منجمله آقای برادر زاده ؛ چند قاشق رب آلوچه ی با هسته رو میریزن توی کیسه فریزر :سپس می فرستنش کنج کیسه.بعد گوشه ی کیسه فریزر رو سوراخش میکنن..(بدو.بدو.میرن روی پله)سپسها مابین دولب شون که گذاشتن؛یه فشار کوچولو...که رب آلوچه منتقل بشه و قدرت چشایی بکار که افتاد؛چشاشون () <--چونان میشه.وا( خولی خمس که ملس طوره! ز چه چون می نمایند(؛) 

بله.که اگه هسته داشته باشه ؛انگار روی شاخه ی درخت نشستین پاهاتونم تاب می خوره...هسته هه رو هم پرتاب میکنیدهر ورباغ..که آقای وحدتی هم یه ترک بابت هسته خوندن؛توشکه رو به باغ انداز...ما به هسته میگیم توشک!توشکه

البته به گره هم میگیم توشکه. یا مثلا ؛وای چقد ایمروز کاران توشکه بخورده=وای!چقدر کارهای امروز گره خورده بود!الهی من تی او  توشکه زئن ره بمیرم...

دیگه دیگه...

اگه همین روند رب آلوچه پزی....روی آتیش انجام بشه.قطعاااا مزه اش شاهکار تره.که یادش بخیر.کمک اجی میکردیم و....زمستون ها...

او توشکه ی شولا کن..می دس یاری نوکونه:-D

نظرات 12 + ارسال نظر
اسماعیل بابایی سه‌شنبه 1 خرداد 1397 ساعت 17:35 http://www.fala.blogsky.com

دستتون درد نکنه؛خیلی ممنون!
باید تست کنم حتما؛ عاشق ترشی جاتم!

اینجا؛رب الوچه رو توی زمستون میخورن.نیست که زمستونا فسنجون زیاد مصرف میکنن،..بخاطر پیشگیری از آفت دهان نیم ساعت بعد شام ،یا ناهار ،رب آلوچه رو می آوردن و مزه مزه می کردن.
یه چیزی بگم؟
گاهی نمی دونم گاوا چه علفی می خوردن که؟؟آقاجان می آمد و می گفت؛گاو دهن درد داره.که اجی میرفت دوقاشق از همون رب آلوچه می ریخت توی ظرف سبوس گاوا،..به صبح نکشیده،مثل آب رو آتیش گاوه دهنش خوب میشد.

+خیلی خوبِ ؛اینجور ترشی های طبیعی عالین.
ممنون از حضور شما

باران یکشنبه 28 خرداد 1396 ساعت 01:54 http://www.continue94.blogfa.com

خخخخ در توضیح هالی نار شیمی عرض برسانم
نار به معنی آتش!
فک بوکونم منظور هالی ای هیسه که روی آتیش پخته بونه
چندی تفاووت لهجه
خالا مرد قبره نور بباره

اوه پسر
نار یعنی آتش. و آتش یعنی سرخ. هالی نار!آلوچه ی سرخ شده. که رب آلوچه معمولا نار ناره
بله.هالی ای که روی آتش پخته بونه ؛سرخ وشه
خیلی.خیلی تفاوت
ان شاء الله....
عجیب میسواکی بزه ای دهن واکون بینم ؛موش کوچولو تی او گازان نوخوردبی

سلما چهارشنبه 24 خرداد 1396 ساعت 21:21

چه عالی بود ممنون

فدای شما بشم

سلما چهارشنبه 24 خرداد 1396 ساعت 19:45

ممنون. ولی تو عکس پنجم و به گفته خودتون هسته ها هست هنوز. اونا رو برگردوندید دوباره تو رب؟

منظور از عکس چهارم ؛زمان مناسب هسته گیری بود. شعله اش رو خاموش کردم تا خنک شه..تصویر خوب بیفته. و عرض کردم؛پرسیدم الان که زیر گاز خاموشه؛هسته اش رو بگیرم؟که گفتن ؛نه. همونجور با هسته دوس داریم. که بعد عکس گرفتن شعله رو روشن کردم که تصویر پنجم و شش م و آخر همه اش با هسته اس...
هیچ وقت هسته های جدا شده دوباره اضافه نمشه.

√طرز هسته گیری رو براتون توضیح نوشتم؛از مادربزرگم یاد گرفتم.که سال های قبل تر درست میکردیم...

باران چهارشنبه 24 خرداد 1396 ساعت 16:41 http://www.continue94.blogfa.com

سلام جان خاخور
دهنم آب افتااااااااد
چقدر هوس انگیزه خدایاااا...

ما به هسته میگیم:تشک!به گره هم میگیم:تشکه.
دلم خواست....
امسالم وقتی آلوچه های درخت میرسن و مامان میخواد ازینا درست کنه من نیستم
درختمون هم امسال زیاد بار نیاورده نمیدونم اصلا مامان درست میکنه یا نه!
راستی ما به رب آلوچه (بدون تشک؛که تو غذا میریزن)میگیم :هالی نار!

علیکم سلام خاخور تره بمیره
عذرمیخوااااام
ببخشید.
الهی من تی او روسری توشکه ره بمیرم
چی!؟توشکه؟که بزنی پس گردن...
الهی.به مامان بگین براتون نگهه دارن.یا پست کنن.یا من براتون پست کنم
آره.امسال هالی داران خیلی کم محصول بودن...
واااوووو؛هالی نار هالی که هالیه.فقط نار یعنی انار. یعنی تشبیهش میکنن به رب انار!
خودا خالا مردی بیامرزه

سلما چهارشنبه 24 خرداد 1396 ساعت 16:13 http://againforme.blogsky.com

به به چه کردی. دهانمان آب افتاد اساسی. فقط یه چیزی رو متوجه نشدم. اونجا که از صافی می گذرونی آب آلوچه و هسته آلوچه رو جدا جدا دوباره می پزی؟ که یکی رب بشه و یکی خولی خمس؟

عذرمیخوام.خیلی ببخشید
ازصافی که گذشت آب و عصاره آلوچه رو میپزیم. پوست و هسته ی آلوچه ها، که توی سبد می مونه مشت مشت ؛با دست مچاله اش میکنیم ؛که فشرده بشن و بعد دور ریخته میشن. دیدین چطوری سنتی آبغوره میگیرن؟همون جوری ؛یا مثل رب انار؛که فقط عصاره اش پخته میشه.

ارغوان سه‌شنبه 23 خرداد 1396 ساعت 23:25

واااااااااااااااااااااااااای
به به و چَه چَه ننه جان!

امسال درخت آلو قرمز کوچولومون بار داده و چقدر از این آلوهای سبز و ریز می افته پای درخت! اما مزه شون بیشتر تلخه. فکر کنم این سنجابکان و راکونهای گُنده بَک هی بیاین روی درخت و این طفل معصومها هم می افتن و ما رو حسرت زده می کنن! حتی امروز که رفته بودم چند شاخه ریحان و نعناع ریشه زده در آب رو بکارم تو حیاط دیدم چند شاخه از درخت هم شکسته و این نشون از آمدن این موجودات بر روی درخت می دهد!
ان شاءالله بار درختمون اونقدر بشود که از آلوچه ها هم تهیه کنیم!

سلااااااام گل دختر جانم
الهی خدارو شکر.آدم کیف میکنه درختهای رو که خودش کاشته و به اذن خدا ثمر داده؛رو تماشا...
اینجا باد های تندی که میاد ؛آلوچه ها رو میریزه پای درخت.ازاون سنجابکان که دم قشنگی دارن...مخصوص گردو هستن.که میرن بالای درخت؛می خورن می ریزن..شلنگ تخته میزنن...چقدر ورجه ورجه میکنن...ازاین شاخه ب اون شاخههه...ووواووو
راکن های گنده بک!!نداریم
ولی دلمون برای شاخه های شکسته ی درخت تون سوخت کیش کیش کنید که برن!
ان شاءالله..الهی آمین.
√اون آلوچه ها رو از باغ همسایه خریدیم و پزیدیم
ان شاء الله عمر مونم کفاف بده از درختهایی که کاشتم بپزم. اگر هم نداد. شکرخدا. راضیم به رضای خودش. دیگران بچینن و حال شو ببرن...

بهار سه‌شنبه 23 خرداد 1396 ساعت 22:41

سلاااااااااااااااممممممممم اجی بارانممم

خوبی خوشگلمم؟

به به آلوچه دوست دارمممم

واسم دعا کن این شبا قشنگم

سلااااااااام.علیکم سلام عزیز دل م
بحمدالله. خوبم. ممنون از احوال پرسی شما؛بهار نازم.گل پیااااژم
ببخشید.خیلی عذرمی خوام
چشم.محتاجیم به دعا

یه پسر سه‌شنبه 23 خرداد 1396 ساعت 21:58 http://jangale-asfalt.blogfa.com

از دیدن عکسهای داخل وبلاگتان بسیار بسیار لذت بردیم.
آن چنان روح زندگی در وبلاگتان جاریست که برای منی که چند وقتیست از قسمت های خوب دنیا فاصله گرفته ام باعث آرامش بود.

+ینی اونقدر توی چهارراه ها وایسادیم و با راننده های مختلف جروبحث کردیم که دیگه دنیارو فراموش کردیم.. خدایا شکرت که هنوز چیزای خوشمزه وجود دارن.

از لطف و مرحمت شما ؛بسیار بسیار سپاسگزارم...آقای یه پسر

+خدا قوت.خسته نباشید.وخدارو شکر؛ دارین روزهای چوب خط کشیدن رو سپری میکنید. که ینی پیشاپیش کارت پایان خدمت مبارک.
√ ای کاش.ای کاش همه قانون روبلد بودن و رعایت میکردن.تا آدم دلش نخواد راننده متخلف رو بکشه پایین و جهت اعمال قانون آنی؛ کارت ماشین و گواهینامه رو پانچ پانچش کنه . آقاو خانم بودن رانندهه ؛تاثیری تو اعمال قانون هم نداره. بقیه هم حساب کار دستشون میاد...که قانون قانونه و جر رو بحث نداره

انتخاب هایم مرا به اینجا رساند سه‌شنبه 23 خرداد 1396 ساعت 15:55

وای باران دهنم آب افتاد
خیلی خیلی باید خوشمزه باشه به به
.

خیلی ببخشید.خیلی عذر می خوام.سین بانو
بله دقیقا.

خانم توت فرنگی سه‌شنبه 23 خرداد 1396 ساعت 13:49 http://gandom1370.blogsky.com/

دهنم آب افتاد

من یه روزی حتما میام خونتون فصل الوچه

ما از دهان مبارک شما عذر می خواهیم
اینقده ما عروس دوس هستیم : خودمون براش میاریم

خاله ریزه سه‌شنبه 23 خرداد 1396 ساعت 12:51 http://yaddashte-yek-zan.blogfa.com/

سلاااااام باران باطراوت چطورن؟؟ زاکان عزیزم خوبن ؟؟؟؟
این تصاویر حسابی لب و لوچه را به تحرک وا داشت
خداییش عجب چیزیه!!! امسال که گذشت سال دیگه عمری باشه بپزم ببینم چه طوریه ؟
نوووووووووووش جونتون

سلااااااام به روی بهتراز ماه شما بحمدالله. خوبیم. زاکان شیمی دس ماچ
ای دی(ممنون ز احوال پرسی شما)
ما ز از آن لب لوچه ی چونان وا داشته مبارک تان ؛عذر می خواهیم
طوریه!؟ عااالیهههه خاله جان فقط؛ هنوزفصل آلوچه تموم نشده ها ولایت ما اکثر مغازه دارن
مچکرم.ممنونم.مرسی خاله جان ریزه ام

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد