<< ابرِ ارغوانی >>

<< ابرِ ارغوانی >>

سلام؛عالی ترین صدای موسیقایی نزد پروردگار محسوب می شود,...*داریوش علیزاده*
<< ابرِ ارغوانی >>

<< ابرِ ارغوانی >>

سلام؛عالی ترین صدای موسیقایی نزد پروردگار محسوب می شود,...*داریوش علیزاده*

ازگیل=کونوس!

   ....

....شکوفه های انبه جنگلی؛حیاط منزل آقاجان

....بسی بسیار شکوفه های معطرسانندددد:-*

                                

شبدربانو جان:-*


انبه جنگلی؛

با برگهای همیشه سبزش درختی که بسیار سریع رشد میکند ؛درپاییز یا اوایل زمستان شکوفه می دهد واردیبهشت وخرداد میوه می دهد.میوه انبه یا ازگیل ژاپنی یا همان گلابی جنگلی که در گیلان به وفور یافت می شود بسیار شیرین و آبداراست.

+تصویر انبه ازنت برداشته شده است;ولیکن تصویر دو ازگیل بیان گر آن است که؛ بسی بسیار متفاوتند.

و هر کدام در زمان خاص خودشان محبوب و لذیذ ببوده اند.

+ویکی پدیا راجب -ازگیل ژاپنی- انبه جنگلی-ازگیل یا کونوس -جستارهایی دارد.


....


راجب خواص و خاستگاهش و....ویکی پدیا خیلی زیبا وخواندنی -مثل مابقی جستارهاش نوشته.القصه منظور ما از تصویر کنوس خواص و ویتامین ب وc موجود و....غیرو..هممم؛نیست.

منظور برگهای درخت ازگیل است وحضرت پاییز به نحواحسن مشاطه اش می نماید...

شما جنگل وآن لپ های آتشینش را درذهن تان مجسم کنید!!

بله ؛ دامن جنگل از همین کونوس دارو مابقی گونه ها؛آذرگونو آتش تر است.

√نوع وحشی وجنگلی اش ؛ترش لب ببوده است.

+ثبت ذهنی ؛کونوس چینی تو باغ پدر بزرگ همراه مابقی عزیزان....وازهمه مهم تر -شب یلدا سرزدن به چیده شده های میان کلش سرچین...ایضا ذوق زدگی ؛پزیده شدن کونوس ها...ولبخند پدربزرگ ومادربزرگ.T_T

+اینه که میگن ؛خرمای گیلان خرمای گیلان ؛منظورشون همین کونوسه دیگه ؛)

نظرات 6 + ارسال نظر
وکیل پنج‌شنبه 10 اسفند 1396 ساعت 12:02


مرسی که تبریک گفتید
خیلی خوشحال شدم
اخه هنوز درسم تموم نشده بود کسی بهم بجز دو سه نفر تبریک نگفته بودن
تشکر

چرا گریه میکنیدآخههههایشالا درس تونم تموم میشه.
از خوشحالی تون خوشحال شدم
ممنون

maryam جمعه 21 آبان 1395 ساعت 09:00 http://divarneveshte.lineblog.ir

سلام
شما درخواست رمز کرده بودین ؟ من دوتا باران وبم میان
رمز اون پست 1137
حتما برام کامنت بزارید خوشحال میشم راستی ببخشید بابت فونت میدونم اذیت میشید چون خط به خط که پایین می رم فونت ها عوض میشن
مراقب خودتون باشید

سلام به روی ماهتون:-*
نه!!من درخواست رمز نکرده بودم.
مرسی -ممنون بابت رمز
چشم؛حتما بهتون سر میزنم و کامنت هم میزارم.
نه بابا -چه اذیتی -فونته دیگه-بزار خط به خط بشه...
ممنونم-شماهم مراقب خودتون باشید ؛گل دختر جان

شبدر پنج‌شنبه 20 آبان 1395 ساعت 19:49

بانو ارغوان سپایگزارم بابت جواب خوبتون اینجا و توضیحاتی که تو پست نوشتید ، می بوسمتون

فدای شما ؛شبدر بانوجانه مهرورزم

غریبانه پنج‌شنبه 20 آبان 1395 ساعت 11:33

ممنون از تعریفت شما هم خیلی خانمی

فدای شما... حقیقتو گفتم بهارجون

غریبانه پنج‌شنبه 20 آبان 1395 ساعت 11:32

ازگیل خیلی بد مزست
رفته بودیم قلعه رودخان ..خریدیم خیلی بد بود بعدشم ظرفش از دست دخترم افتادو همش ریخت...

ازگیله نارس خیلی بد مزه اس-عین خرمالوی نارسه گس -یا خرمای نارس
اما اگه پخته بشه ؛مثل خرما نرم وخوشمزه اس منتهی طعم ومزه اش فرق داره

شبدر پنج‌شنبه 20 آبان 1395 ساعت 09:25

یکی از مواردی که بهم توصیه کرده بودند توی باغچه بکارم از گیل بود الان شما یادم انداختی برم دبگردم دنبال نهالش ، البته هیچ ایده ای ندارم که میشه خورد یا مثلن باید عمل اوری بشه برای چاشنی غذا. تو دهنمه جایی شنیدم رب ازگیل . ازگیل همون زالزاکه عایا ؟

به گمانم ازگیل ژاپنی مد نظر شون بود-بعید میدونم این ازگیل ولایت شما جواب بده-اما ازگیل ژاپنی دورازذهن نیست!!با برگهای همیشه سبزش وبعد گلها ومیوه هاش...حیاط خواستنی تر میشه.
√رب ازگیل هم درست میکنن ؛منتهی ما وهم ولایتی هامون نه پزیدیم ونه استفاده می کنیم..من خودم تا حالا نخوردم...
هسته های ازگیل شبیه هسته های زالزالک هست- شایدم هم خانواده باشن؛ اما هرکدام میوه ی جدا گانه ای هستند...ایضا مزه هاشون.
توی گیلان یکی از میوه هایی که باید توظرف میوه خوریه شب یلدا باشه ؛ازگیله...معروف به خرمای گیلان :)

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد