<< ابرِ ارغوانی >>

<< ابرِ ارغوانی >>

سلام؛عالی ترین صدای موسیقایی نزد پروردگار محسوب می شود,...*داریوش علیزاده*
<< ابرِ ارغوانی >>

<< ابرِ ارغوانی >>

سلام؛عالی ترین صدای موسیقایی نزد پروردگار محسوب می شود,...*داریوش علیزاده*

تا جهان باشد تو بادی شاکر انعام او...

 ......

.......

 بنام خداوند بخشنده مهربان 

وهیچ ؛برگی از (درخت) نمی افتد جز آن که آن را می داند.

[سوره انعام آیه 59]

......

.......

آیا از میان شما کسی هست که دوست داشته باشد که او رابوستانی از خرما وانگور بوده باشد و جوی ها در پای درختانش جاری باشد ،و هر گونه میوه ای دهد ...

[سوره بقره آیه 266]

درحدیثی منقول از امام صادق ع خواندیم؛انگور سیاه غم و اندوه را برطرف میکند.


......

......

واز میوه درختان خرما و انگور باده مستیبخش و خوراکی نیکو برای خود می گیرید قطعا در این (ها) برای مردمی که تعقل می کنند نشانه هایی است.

[سوره نحل آیه 67]

.......

.......

و اوست آن (خدایی) که از آسمان آبی فرود آورد و به وسیله آن هر گونه گیاهی رویاندیم ،……

[سوره انعام آیه 99]

سلام !

صبح شما بخیر ونیک...

 سه ماهه سوم سال  مبارک تون  باشه 

چهارمین روز ،ازهفتمین ماهه سال و همه ایام  شما ،……

چونان سه هفته مانده به پایان سه ماهه سوم سال تن طلایی بادا...

به عبارتی؛ چارتا پِئیز ببعه  امى لیشه و مش حسن پسر زن،

  چینده !!!

(آیکن  دو روز قبل،

 البته ز سالها پیش ...

سرمان روی پای اجی جان و صدای اصوات  اثابت ماست به دیواره کوزه سفالی ..جهت تهیه دوغ و شنیدن ؛چارتا پاییز بگذره...باقی ماجرا)

√نمی دونم چرا!؟اونی که مارو به دنیای درندشت مجازی می آورد...ویروسی شده بود!!فلضا جمعی از پوشه موشه هاش و شماره مماره هاش و ایمیل جیمیلی هاش منهدم شدو 

هرچقدر هم به مخیله خودمون اثرار نمودیم که؛پسورد بیاد آر...عین اسب چموش :|

فلضا دوباره بساختیم ؛

حالا یک سری ایمیل های شما عزیزان رو دارم و جیمیل جدیده رو ارسال نمودیم.

وآنانی که  دست رسی بهشان ندارم و ....همون جیمیل قبلیه یادتونه!؟کلمه هاش رو برعکس کنید..یعنی کلمه ی اول رو بزارید دوم ...دومی رو اول ....بقیش هم جمیل کام.

√کبری عزیز مانمی تونیم توی پرشین نظر بگذاریم.

......

.......انگور های دون شده رو همراه 4استکان شکرو چهار پارچ آب با شعله ی زیاد ....گذاشتیم که جوش بیاد ...کتری  رو هم گذاشتیم که آبش جوشیده بشه....

........زمانی که انگور ها رفتن روی شعله ساعت 12ظهر بود و زمان ثبت تصویر 4بعد از ظعر ...که قیافه ی  انگورهای توی ملاقه خود گویایه 4ساعت جوشیدنه...

......که شهد وشربت به چونان رنگی رسیده؛که اگه به همین منوال پنج ساعت با شعله ی ملایم ریز جوش بخوره....نتیجه ی کار تون میشه یه چیزی تو مایه های چسب چوب !!یا اون سیریشی که می مالن به دیوار و پوستر می چسبونن....

فلضا چکار میکنیم!؟اون کتری آب جوش رو خاطر مبارک تون هست!؟هر یک ساعت یک لیوان بهش اضافه میکنید و هم می زنید و ز عطر بوش لذت می برید...

..سه ساعت بعد ...یعنی سه لیوان آب جوش بهش اضافه کردین...به شهد توی ملاقهه دقت کنید...رنگ لعابش داره میره به سمت شاهکاری..یعنی مثل این می مونه که شما یک مشت آلو(یا بخارا یا طلایی یا سیاه) شسته رفته شده رو بریزید توی عدسی ای که دوساعت مانده به حاظر شدن..(یعنی سه ساعت جوش خوره).یعنی طعم ومزه اش بینظیر می شه...

......

ساعت به وقت  21 ...یعنی 9شب ...وثبت تصویر جهت نتیجه ی کار ...

اجی میگن خمس پچی؛ یعنی من طرز تهیه خمس پچی رو براتون نوشتم.

وبه نتیجه کار میگن؛انگور خمس.یعنی محتویات داخل ملاقه ی نتیجه کار. 

انگور خمس رو صبحانه همراه کره و مغز گردو تناول می کنند...ایضا عصرونه....طعم ومزه اش مثل شیره انگور هست...که به شیره ی انگور دوشاب می گیم...که دوشاب رو نگهه میدارن شبهای برف ریز زمستون یه کاسه برف از بلندی بالای هرکجای بهتر....برمیدارن و چند قاشق دوشاب می پاچن روی کاسه برفه...قاشق قاشق تناول میکنن...که هی آقاجان به اجی تارف میزنن...اجی میگن؛مره یخ زئن دره نانم تو چیگیا آخر!! که آقاجان مشغول میشن واجی میگن؛تی گاز صدا نوادان عباس!!!اوو خوداوووو

انگور خَمَس=مرباى انگور.

√هست بی حد و نهایت با تو انعام خدای /تا جهان باشد تو بادی شاکر انعام او...

خدایا شکرت.

نظرات 10 + ارسال نظر
صبیره پنج‌شنبه 6 مهر 1396 ساعت 09:43 http://Yebargesabz.blogsky.com

مرسی عزیزم واسه توضیحت :)

قربان شما صبیره بانوی گلمممم

سلما چهارشنبه 5 مهر 1396 ساعت 17:40

دستت طلا

مخلص شما

سلما چهارشنبه 5 مهر 1396 ساعت 11:13

یه سوال دیگه هم دارم باران خانوم عزیز. همون سه لیوان آب اضافه شده کافیه یا تا نه شب هر ساعت یه لیوان آب اضافه می کنید؟ شهد و خود مربا رو از هم جدا می کنید؟ یعنی شهد بدون انگور رو دوشاب می گن؟
خیلی حال کردم با این پستتون دستتون درد نکنه

شما هرچند تا سوال دارین بپرسین اگه بلد باشم بسی بسیار خوشحال می شم براتون پاسخ بنویسم.
تا نه شب هر ساعت یک لیوان .من آخرین لیوان آب جوش رو ساعت هشت شب ریختم توش.یک ساعت جوشید و خاموش شد.
شهد خود بخود مثل مابقی مرباها بخور انگور میره...اصن اگه جدا بشه دیگه کیفیت نداره. بعدشم شهد خمس مثل ژلاتین هست و شل و ول نیست .
و شهد بدون انگور یعنی دوشاب. و به گیلکی می گیم ؛انگور دوشاب. که بازار رشت و حاجی داد خواه داره...
طرز تهیه دوشاب اینه که انگور ها رو چنگ می زنن و میزان بیست و چهار ساعت بمونه ...بعد آب انگور رو به قسمت مساوی آب ...روی اجاق میزارن که جوش بخوره...
بعدساعت های متوالی جوشیدن ها....دوشاب حاظر میشه.
یه جعبه انگور نیم کیلو دوشاب میده .
به اجی کی بخوره !؟کی ببینه؟
ولیکن دوشاب رو همون آشنای قدیمی از ابهر برامون میارن.
شیره انگور رو هم از بازار بزرگ می خریم.
بله.شهد بدون انگور یعنی دوشاب عزیز..که در اوایل بهار و فصل گرده افشانی گل باقلا ...خیلی کمک حال خوبی برای فاویسمی ها هست ...
فدا تون بشم.

سلما چهارشنبه 5 مهر 1396 ساعت 11:10

خبلی خیلی دلتشین بود. فقط با چه انگوری درست می کنید؟

با هر انگوری که دوست داشته باشیم.
همین انگور های موجود توی بازار...
واین که
یه آشنای قدیمی ای انگوربی دونه (مخلوطی از انگور سفید و قرمز ) " ابهر" رو برامون میاره ؛که خیلی خوشمزه می شه.

فرانک چهارشنبه 5 مهر 1396 ساعت 01:07 http://sadbargkhatereh.blogsky.com

فکر کردم داری از اون چیز بدا میدرستی باران‌جان....

نه خانم ما دوست نداریم زیر پامون رودخانه باشه و کلی درخت میوه آخه چاق میشیم...

به قول مرحوم سکینه با صدای اکبر جون بخون؛

ما رند خراباتی و دیوانه مستیم
پوشیده چه گوییم؟همینیم که هستم

زان باده که از روز ازل قسمت ما شد
پیداست که تا شام ابد سرخوش ومستیم..،،،
.
.
.
بچه های بالا؟حوری موری های قلم ملمی !؟ اون بروشور رو بدین دست فرانکی ..که بخونن...که خاطر شون جمع شود که ....
کامین کامین
ترلی ترلی
میوه وهرچه دلش خواست تناول نماید ...
دور ور هجده نوزده با قد و وزن میزان... تکان نمی خورد تازه توی رود زلال بسی می تواند جان شورا=آبتنی نماید
ببخشید فرانکی جون

صبیره سه‌شنبه 4 مهر 1396 ساعت 18:35

میگم این مربا میشه؟
و شهدشم شربت دیگه!!!
مثل مربای البالو؟

با هر نوع انگوری میشه درستش کرد؟!

بله.مربای انگور =انگور خمس
(نمی دونم چرا یک سری نوشته ها می پرن؟!!!نوشته بودم .یعنی مربای انگور...)
شهدش حتما باید همراهش بمونه....یعنی چیز جالبی نمیشه اگه به عنوان شربت انگور تناول کنید(شربت آلبالو یک دنیای دیگه اس...)
بله عزیزم ....با هر نوع انگوری که دوست دارین درست میشه.
من اول مخلوط درست میکنم.
بعد انگور بی دونه .
بعد انگور با دونه.
دلیل مخلوط نمودن اینکه که؛انگور سیاه یک حالت ژلاتینی بهش تزریق میکنه...مثل ژله ی آلبالو.که وقتی 48ساعت بخابونیش توی یخچال ...میشه پاستیل انگور

مامان سه‌شنبه 4 مهر 1396 ساعت 17:05 http://maman.blogfa.com

سلام بر مامان باران کدبانو
مامان باران این آشپزی که شما میکنید واقعا هنرمندانه است، ایکاش دستور آشپزیهایت را در یک لینک جدا به ترتیب، مثل کتاب آشپزی بگذارید.
بهار خانم مبینی در بهار سایت که من خیلی دوستشون دارم هم از بلاگفا شروع کردند، الان وبسایت خودشون را دارند و تو برنامه به خانه برمیگردیم چند بار اومدن و آموزش آشپزی دادند.
ایشالله یکروز شما را هم ببینیم که دارید این دستورهای عالی را آموزش میدین و ما قلم و کاغذ بدست یادداشت میکنیم.

وعلیکم سلام عزیز دل مادر
مامان مهشید بانوی عزیز دل
زلطف بیکران تون بسی تشکرات و سپاس.
حقیقتش ما خودمون خیلی خیلی از وبلاگهایی که دسته بندی و شسته رفته وهمچی تموم هستند بسی خوشمان می آید و تشکرات می نماییم
ولیکن خودمان بنا به چونانی که تشریح نمودین را نداریم.اول اینکه ما در آن حد خانم بهار مبینی و دیگر عزیزان نیستیم...
و دوم اینکه
آشپزی ما سنتی طور است..بدرد برنامه های ثدا صیمایی با اون حجم وقت ...نمی خورد.
(شبکه باران استان گیلان ؛برنامه آشپزی خانه مهر ..خانم نجاتی با مجری محبوب آقاجان مان خانم نجاتی را می توانید در سایت شبکه که در لینکدانی موجود می باشد تماشا کنید )
وسوم اینکه؛
حالا که کاغذ و قلم دستتان است بنویسید ؛
حکیمان دیر دیر خورند و
عابدان نیم سیر
و زاهدان سد رمق
وجوانان تا طبق بر گیرند
و پیران تا عرق بکنند
اما قلندران
چندان که در معده جای نفس نماند و،بر سر سفره...
مواد لازم برای حلوای برنجی
آرد برنج
شیره انگور
مغز گردو
زرد چوبه
پونه وحشی(خرش)
آرد رو با شعله ی ملایم تفت میدید تا خامی آرد گرفته بشه.
خامی آرد با شعله ی ملایم و یک دست هم زدگی گرفته میشه..بالق بر سه الی چهار ساعت متوالی .
سپس ها شیره انگور رو بخورد آردبرنجِ تفت دیده ی خوش عطر بو ...که باید بسی بسیار ورز بدید ...یعنی انگار دارین رخت می شورید...مثل شستن سر آستین و یقه ها...
که بعد ورز دیده شدن شیره تمامی ذرات آرد رو در برمیگیره...همان موقع هاست عطر بوی شیره وآرد ادقام میشه...آنوقته که با هاون گوشت کوب... می کوبین روی مخلوط پهن شده ی کف سینی
اینجا دقیقا قلتک آسفالت صاف کن تو.ذهن تون بیاد...
که گردو ها رو بهمراه مقداری زرد چوبه و کمی پونه بپاچین روش و قلتک بزنین....
مواد رویه حلوا سفت که شد....حلوا رو لوزی لوزی برش بزنید و بچینید تو ظرف مورد نظر...نوش جان فرمایید
این حلوا رو ایام نوروز درست میکنن.اگه سرچ کنید خرش حلوا ویکی پدیا هم در موردش نوشته
گویا سینا جان موشک بازی دوست دارن...
حالا یه برگه از اون دفتر رو واسه ما و یک برگ برای گل پسر تون ...موشک بدرستید....لختی بیاساییم...
واووو.....موشک چرا اونوری رفت <->

سلما سه‌شنبه 4 مهر 1396 ساعت 13:43

توضیح بفرمایید عکسها رو لطفا

انجام وظیفه شد ...سلمابانو

طیبه سه‌شنبه 4 مهر 1396 ساعت 09:55

چه آیه های نابی
چه عکس های قشنگی
پاییز زیبای شما هم مبارک
مِهرتون پر از مِهر الهی

خیلی سپاسگزارم طیبه بانوی عزیزمممممم
مهرتون پر از مهر الهی...ان شاء الله...الهی آمین ...ایضا برای شما ودیگر عزیزان

باران سه‌شنبه 4 مهر 1396 ساعت 09:35 http://www.continue94.blogfa.com

سلام علیکم
صبح پاییزی شما هم بخیر بلامیسر

علیکم سلام عزیز دل مادر باران...گل دختر بارانم
مرسی.تی جان ره بمیرم

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد